artikel

Tesla komt binnenkort met accu voor woning

bouwbreed

Tesla komt binnenkort met accu voor woning

Fabrikant van elektrische auto’s, Tesla, komt binnenkort met een batterij voor woningen en bedrijven.

Volgens website Buzz Feed heeft Tesla-topman Elon Musk aan investeerders verteld dat het ontwerp klaar is en binnen een half jaar de eerste batterijen van de lopende band komen. De autofabrikant gaf eerder al aan de ambitie te hebben om een woningbatterij te maken. Voor de makers van energieneutrale woningen en de bewoners ervan is de aankondiging goed nieuws. Zonder een batterij is de opbrengst van het opwekken van energie via bijvoorbeeld zonnepanelen afhankelijk van salderingsregels. Door het gebruik van een batterij kan een huis makkelijker van het net af.

Reageer op dit artikel