artikel

Siliconenfabrikaat voor namaken ornamenten

bouwbreed

Wat als een gebouw een aantal identieke ornamenten had, maar er door de tand des tijds één verloren is gegaan? Dan moet je hem namaken.

Linova levert sinds kort een siliconenproduct waarmee in zes minuten een mal te maken is. QuickSil is een snel verhardend tweecomponenten siliconenfabrikaat uit Slovenië, dat veilig op allerlei materialen kan worden gebruikt. Er moeten niet te grote poriën in het oppervlak zitten, zoals bijvoorbeeld bij kalksteen. Daar gaat de massa in zitten en dan krijgt de mal een bobbelig oppervlak. Het preparaat laat zich echter niet opzuigen: op hout kan het bijvoorbeeld goed worden toegepast.

Quicksil koppelt verwerkingsgemak aan een korte droogtijd. De siliconen worden eenvoudigweg om het te kopiëren ornament geboetseerd. Dit kan gewoon nog op zijn plek zitten, bijvoorbeeld onder een dakgoot. De siliconen blijven wel pakken. Na zes minuten uitharden is de mal gereed. Linova is een leverancier van verf, bladgoud en gerelateerde restauratiematerialen.

Het bedrijf importeert de siliconen sinds kort exclusief in Nederland.

Reageer op dit artikel