artikel

Motorslot Nemef op afstand te bedienen

bouwbreed

Motorslot Nemef op afstand te bedienen

Slotenfabrikant Nemef uit Apeldoorn zegt met de ENTR een ‘sleutelloze vergrendeloplossing’ te hebben voor de voordeur. Die gaat open met een afstandsbediening of met een smartphone.

De motorcilinder bevindt zich aan de binnenzijde van de deur in wat de fabrikant ‘het veilige gedeelte’ noemt. Aan de buitenzijde zit de mechanische SKG-veiligheidscilinder.

De ENTR vervangt al dan niet tijdelijk de cilinder in het voordeurslot en is gemotoriseerd. De aandrijving werkt op een ingebouwde voeding, die via de meegeleverde lader kan worden opgeladen. De deur gaat open via een app op een smartphone of afstandsbediening. Tevens kan de deur geopend worden door een apart te bestellen codetableau of vingerprint. Het nieuwe slot is draadloos en werkt zonder aanvullende voorzieningen.

Nemef zegt met zijn nieuwe slot een alternatief te bieden voor onder meer de sleutelkastjes voor de thuiszorg. Het slot kan op afstand worden bediend, zodat bijvoorbeeld hulpdiensten zonder problemen naar binnen kunnen, wanneer de bewoner niet (meer) zelf de voordeur kan opendoen. Onbevoegden krijgen het slot daarentegen niet open, denkt Aat Booij van Nemef-moeder Assa Abloy. “Het systeem is veilig, vergelijkbaar met internetbankieren.”

Montage van de ENTR-cilinder is wat Booij betreft in minder dan 3 minuten gebeurd. Nemef stelt de ENTR op 11 mei officieel voor in Apeldoorn.

Reageer op dit artikel