artikel

Gesloten of transparant

bouwbreed

De beste manier om als bedrijf actief aan de slag te gaan met social media is door collega’s te motiveren om hun kennis te gaan delen.

 

 

Iets waar ik bij Heembouw inmiddels dagelijks mee bezig ben. Het is alleen voor veel bedrijven nogal een ding. Online kennis delen, meer van je bedrijf laten zien, medewerkers aan het woord laten. Er is altijd weerstand. Maar waarom? Reclame wordt steeds minder geloofwaardig. Door collega’s aan het woord te laten, word je als bedrijf een stuk authentieker. De tijd van gelikte campagnes is voorbij. Gooi de luiken open en deel je kennis. Laat zien wie je bent, wat je doet. Wees transparant!

Vaak blijkt dat bij de gedachte aan transparantie bedrijven alleen maar denken aan zaken die mogelijk mis kunnen gaan. Ja maar… wat als nu… en de concurrent leest mee. Zonde om hier zoveel nadruk op te leggen.

Veel belangrijker is het om te beseffen dat transparantie veel kan brengen. Nieuwe contacten, vernieuwende ideeën, belangrijke ingrediënten voor innovatie. Dé manier om als bedrijf in deze tijd vooruit te komen.

Weerstand fascinerend

Officerank is in dit kader een mooi voorbeeld. De website probeert transparant te zijn over de prijzen van vastgoed. Iets wat we in andere branches heel normaal vinden, denk aan iens.nl of kieskeurig.nl. Fascinerend om te zien hoeveel weerstand dit oplevert bij traditionele vastgoedpartijen. Een teken dat een groot deel van de branche nog lang niet zover is en liever gesloten blijft.

Transparant, letterlijk vertaald waar je doorheen kunt kijken. Alleen op deze manier kun je als bedrijf je menselijke kant laten zien. Je bedrijf krijgt een gezicht door de mensen op de voorgrond te zetten. Dit gezicht spreekt toekomstige klanten aan en zorgt voor vertrouwen. En juist die menselijke kant is nodig om in deze tijd zaken te doen! De keuze is aan u: gesloten of transparant?

Björn Bouwmeester, online marketing-en communicatiespecialist Heembouw 

Reageren op deze column? Dat kan via redactie@cobouw.nl of via Twitter op @BouwmeesterB

Reageer op dit artikel