artikel

Jaga rekent prestaties radiatoren online voor

bouwbreed

Jaga Konvektco stelt op de website www.dezuinigsteradiator.nl zijn Profit Simulator voor. Dat is een online tool die in drie stappen de besparing voorrekent die met Jaga’s Low-H2O radiatoren te boeken is.

Installateurs kunnen er hun advies mee onderbouwen. De rekenhulp maakt de sommen door vragen te stellen over de woning, het energieverbruik en de geschatte jaarlijkse verhogingen. Het bedrag wordt berekend over een periode van dertig jaar, de garantieduur voor Low-H2O warmtewisselaars. Onderzoek van Kiwa Technology toont volgens Jaga aan dat zijn radiator in de nieuwbouw en de bestaande woningen, afhankelijk van de watertemperatuur, 9 tot 16 procent zuiniger is dan een traditionele paneelradiator. Mede daardoor kan het energielabel voor de woning lager uitvallen.

Reageer op dit artikel