artikel

Casual verslag

bouwbreed

Casual verslag

Casual gekleed, dat was het verzoek in de uitnodiging voor de bestuurdersdag van Bouwend Nederland. De bijeenkomst vond plaats in een oude fabriek in hartje Utrecht. Zo’n fabriek waar steeds een halletje bij is gezet. Bedrijf is om praktische redenen verhuisd, nu is het weer hip voor bijeenkomsten. Zo gaat dat.

BN wilde op deze dag een andere beleving dan voorgaande bestuurdersdagen, eigentijdser. Bij binnenkomst een binnenzakformaat Maxime in 3-D die je welkom heette. Het werd een interactieve en informatieve middag onder creatieve leiding. Met behulp van je smartphone. Die laatste is al goed ingeburgerd in onze branche. Uiteraard de voorzitter kort aan het woord, je kon vragen stellen via een app die dan op het scherm verscheen. Zoals: “Hoe staat het met het vernieuwend verbinden en met de CAO onderhandelingen?” Keurig deed hij dat, onze voorzitter, onder woorden brengen dat het wat hem betreft echt een versnelling hoger mag.

De tijd vloog voorbij die middag. Een doorgewinterde hockeycoach heeft de groep verteld dat innoveren ook betekent om buiten de gebaande paden te lopen. Dat verliezers een excuus hebben en winnaars een plan; verliezers zeggen moeilijk, winnaars zeggen mogelijk. Heeft u er een paar om over na te denken. Na een korte pauze waarin de flesjes fris werden gepresenteerd in een kruiwagen was het de beurt aan een paar mooie innovaties.

Na de bijeenkomst een buffet, gepresenteerd vanaf rondrijdende steigers en een stapel pallets met drankjes. Heel hip. En de casual look? Op hier en daar een verstopte stropdas in de colbertzak na is dat niet echt gelukt. Je moet ook niet te veel in één keer willen als branche of misschien helemaal niet. Ik houd wel van een man in een goed pak, dus ja, eigen belang. Gedurfd en verfrissend was deze middag wel, dat is al een goede stap.

Karin Rog, Commercie & communicatie TWW, Negam, Moes, Dostal

Reageer op dit artikel