artikel

Blog: De relativiteitspraktijk

bouwbreed Premium

Blog: De relativiteitspraktijk

Waarom maak ik mij eigenlijk elke week zo druk over van alles en nog wat. Het is een vraag die bij mij opkwam toen ik naar dat kleine hoopje mens stond te kijken dat mijn pas geboren kleindochter is.

 

Wat maakt het immers uit dat politici niet integer blijken te zijn als ik naar Amélie kijk die veel te vroeg geboren vecht voor haar leven. Wat maakt het uit dat onze minister-president de boodschap probeert te bagatelliseren door de boodschapper aan te vallen.

Wat interesseert het mij dat moslims door zogenaamd beschaafde mensen beticht worden nog in de middeleeuwen te leven terwijl maatschappelijk onverantwoorde ondernemers op het gebied van arbeidsvoorwaarden de middeleeuwen proberen te laten herleven.

Who cares about Poetin die als een ware Iwan de Verschrikkelijke de wereldvrede bedreigt met zijn ouderwetse expansiepolitiek waar mijn kleindochter genoeg heeft aan minder dan een vierkante meter ruimte.

Moet het mij een zorg zijn dat bouwers elkaar de tent uit concurreren om de continuïteit van hun eigen bedrijf veilig te stellen, wetend dat het slecht is voor de sector en voor hun eigen bedrijf? Of moet ik mij druk maken om het feit dat de politiek onder druk van de fossiele energiesector maar geen haast wil maken met de noodzakelijke energietransitie. Ik heb nog steeds droge voeten en mijn kleindochter ademt rustig door, dus who cares.

De relativiteitspraktijk is echter anders. Ik maak me wel druk om zaken die beter kunnen en moeten. Ik zal me druk blijven maken om de integriteit in het openbaar bestuur omdat als daar de integriteit weg is de hoop op verbetering van de maatschappij wegglijdt. Ik zal de fiolen van mijn toorn uit blijven storten over lakse poitici die niet verder dan maximaal vier jaar vooruit kijken en schijt hebben aan volgende generaties.

Niet voor mezelf, maar voor de kleine Amélie. Zodat zij in een nog betere en mooiere wereld kan opgroeien. Een illusie? Als iedereen meedoet, moet het lukken.

 

Ferry Heijbrock, journalist Cobouw

Follow me on twitter @ferryheijbrock

Reageer op dit artikel