artikel

Je bent jong en je wilt wat. Bied het ze dan ook!

bouwbreed Premium

Je bent jong en je wilt wat. Bied het ze dan ook!

Martjan Kuit schreef op 10 februari een column met de kop ‘Je bent jong en je wilt wat’. Gadgets, om precies te zijn. Hij typeert hiermee onze toekomstige (bouw)generatie, die wij hard nodig zullen hebben.

Hij eindigt met: “We moeten die eerste dag met scholieren maar even door zien te komen.” Toch betreurenswaardig dat er zo wordt aangekeken tegen, zoals hij schrijft “de toekomst van onze branche”.

Ik was op de eerste dag van de BouwBeurs aanwezig en wel met een team van de Lighthouseclub, district Utrecht. De Lighthouseclub is een landelijke vereniging voor leidinggevenden in de bouw. Wij ontwikkelden een project voor scholen waarin het bouwproces wordt nagebootst. De hoop is vmbo-, havo- en vwo-leerlingen enthousiast te krijgen voor bouw- en technisch georiënteerde studies. Tijdens deze ‘scholierenochtend’ op de BouwBeurs hebben wij leerlingen uitgenodigd om dit scholieren-legospel mee te spelen. Een spel waarin de leerlingen het complete bouwproces van een woning naspelen met lego-blokjes. Dit was een groot succes. Vele leerlingen die op de beurs rondliepen, wilden graag meespelen.

Als de organisatie van de BouwBeurs weet dat op maandag er veel scholieren zijn die geïnteresseerd zijn in de bouwbranche, bied ze dan meer dan alleen pennen, tassen en emmers.

Ad van Luijt, vestigingsmanager Koop Bronbemaling 

Reageer op dit artikel