artikel

Ingezonden: wij bouwen 650 woningen op Zeeburgereiland

bouwbreed

Met interesse heb ik uw artikel gelezen in Cobouwvan vrijdag 6 februari (Marktpartijen transformeren woningbouw in Amsterdam). Helaas heeft uw verslaggever niet de tijd genomen om zich iets meer te verdiepen in de materie om de stelling “Lijst van bouwprojecten toont beperkte aanwezigheid corporaties” te verifiëren.

Anders was ongetwijfeld de conclusie getrokken dat dit voor 2015 een compleet ander verhaal zou worden met het in aanbouw nemen van de Theo Koomenbuurt op het Zeeburgereiland (totaal 650 woningen) waarvan de Alliantie de initiator, trekker, belangrijkste ontwikkelaar én grootste afnemer met 400 woningen is. En waar we samen met de gemeente het conventionele ontwikkelproces dusdanig hebben veranderd dat we de overeenkomst met de gemeente in februari 2014 hebben getekend, de eerste bouw in september 2014 gestart is en de rest van die 650 woningen het komende anderhalf jaar gerealiseerd zal worden.

En dit overigens nog los van onze ontwikkelingen in de Buiksloterham waarvan we ook afwijken van de ouderwetse manier van ontwikkelen. Ook dat is misschien inderdaad wat minder zichtbaar voor de meer conventionele/ behoudende partijen. Daar is de planning inderdaad wat meer verspreid en nemen we maar 100 woningen volgend jaar in aanbouw van de 580 totaal. Jammer, gemiste kans van Cobouw om zich als een goed geïnformeerde partij te laten gelden, en de bouwwereld op de hoogte te houden dat het ook anders kan.

Gabriëlle van Waes Projectmanager De Alliantie

Naschrift redactie: De genoemde 650 woningen stonden niet op de lijst van de gemeente. De lijst bevat woningen die in 2014 in aanbouw waren.

Reageer op dit artikel