artikel

3D-print ‘proeven’ bij gevelfabrikant Intal

bouwbreed

Intal gaat 3D-printen op Gevel 2015. De fabrikant van aluminium vliesgevels en kozijnen zet de technologie in bij de ontwikkeling van nieuwe profielsystemen. Op de beurs gebruikt het bedrijf haar vooral om zijn innovatieve kracht demonstreren.

“3D-technieken stellen ons in staat gedetailleerder te engineeren”, zegt directeur-eigenaar Rudy Schipper. “Bij de renovatie van Hogeschool Rotterdam was dat bijvoorbeeld van groot belang. Om de originele uitstraling te kunnen behouden, ontwikkelden we in samenwerking met de architect profielen op maat.” Een ander referentieproject is het distributiecentrum van Wehkamp in Zwolle, waarvoor een hoog-isolerende vliesgevel is ontwikkeld. “Veel bezoekers zullen over 3D-printen hebben gehoord, maar zo’n printer nog nooit in werking hebben gezien. Bij ons kunnen zij ervaren hoe dit in zijn werk gaat.”

Te zien op stand 03.B027 tijdens de Week van de Bouw

Reageer op dit artikel