artikel

Durf te dromen

bouwbreed

The future belongs to those who believe in the beauty of their dreams(Eleanor Roosevelt). Na een aantal jaren van reorganiseren, doorvoeren van bezuinigingen, verregaande rationalisering en ga zo maar door, vind ik het echt tijd om weer te durven dromen. Want daar begint het wat mij betreft toch allemaal mee in ons mooie vak.

Dromen over hoe we met elkaar fantastische plekken kunnen creëren waar mensen gelukkig kunnen wonen en leven.

Gelukkig werd ik zelf direct in de eerste week na de vakantie wakker geschud. Ik had een introductiegesprek met een nieuwe collega, hij werkte eerder bij ERA Contour en is na negen jaar teruggekeerd. We kennen elkaar dus al van jaren geleden. Zijn eerste zin in ons gesprek: “Jij bent toch van het dromen?”

Waarop ik direct antwoordde: nou, dat is al een hele tijd geleden hoor. Ik merkte zelfs dat ik me ging verontschuldigen voor ‘van het dromen’ zijn. Dit moment heeft me de rest van de dag niet meer losgelaten. De volgende ochtend, na een onrustige nacht, wist ik het weer. Ik ben inderdaad van het dromen!

Natuurlijk kwam ik vervolgens op Twitter alleen nog spreuken tegen over dromen. Onder andere deze: om prachtige dingen te bereiken, moeten we niet alleen handelen, maar ook dromen. Niet alleen plannen maken, maar ook geloven.

Echter evenzo belangrijk, naast dromen en geloven, moeten we vooral ook doen. “In dreams begin responsibilities” zei dichter William Butler Yeats al vele jaren geleden. Dromen zijn het beginpunt, daarna heb je de verantwoordelijkheid om de droom om te zetten in iets dat zo geweldig is dat dit het leven van anderen zal veranderen. Grote woorden besef ik. Maar toch wil ik u vragen weer met me mee te dromen.

Bianca Seekles, directeur ERA Contour

Reageer op dit artikel