artikel

De rode loper

bouwbreed

De rode loper

Zo af en toe heb je dat. Dat je denkt: is het hier? Je gelooft je ogen bijna niet omdat je verwachtingen totaal anders waren. En met enige aarzeling ga je op je doel af. Zo’n ervaring had ik deze week. Het was de dag van de IMPULS! Dat is onze grote jaarlijkse Vernieuwing Bouw netwerkbijeenkomst. Dit jaar op De Bouwcampus en geheel in het teken van onze doorontwikkeling.

De hoofdentree was omgeven door hekken en er stond een grote vrachtwagen voor. Nee, daar kon ik duidelijk niet naar binnen. Iets verderop stond een bord – in de kleuren van de Bouwcampus – met een uitnodigende pijl naar links: other directions. Ik liep rechtdoor. In de verte was een bord te ontwaren met de tekst: ingang. Het was goed dat dat er stond.

Wat bleek? Ik moest eerst een smal trapje af, even ‘aan de knop draaien aub’ en een deurtje door om binnen te komen. Niet alleen ik, maar alle bezoekers van de IMPULS! Van bestuursvoorzitter tot wethouder, van directeur-generaal tot jong professional. Of ze nu met de trein gekomen waren of zich hadden laten afzetten door hun chauffeur, dit was hun toegang tot de bijeenkomst. “Moeten we hier naar binnen?”, vroeg ik aan de collega met wie ik onderweg was.

Ja dus. Boven wachtte een open ruimte voor co-creatie en vernieuwing. Mooi aangekleed, goed gezelschap, en veel inspiratie. Wel een mooi beeld, bedacht ik later. Voor de toegang tot de Bouwcampus moet je wat achterlaten. Je ego, je vooroordelen, … vul zelf maar in. Dan ontstaat er ruimte voor iets moois. En anders maak je rechtsomkeert of kies je voor other directions. Een gedachte om te onthouden als straks de echte entree van De Bouwcampus klaar is. Alvast welkom in Delft!

Gerben van Dijk, Vernieuwing Bouw

Reageer op dit artikel