artikel

De OudBouw

bouwbreed Premium

Afgelopen week werd ik gebeld door Radio 2. Ze wilden wat vragen stellen omtrent de nieuwjaarsreceptie van de koning. Er hangt namelijk nogal wat mysterie omheen. En aangezien ik vorig jaar geweest ben, kon ik er misschien iets meer over vertellen. Vorig jaar. Het galmde even na voor ik mij besefte dat er alweer een jaar voorbij was.

Vorig jaar was de uitnodiging van de koning voor mij als voorzitter een reden om De NieuwBouw nieuw leven in te blazen. De energie was eruit en het was tijd om die door vernieuwing er weer in te krijgen. Na veel gesprekken en discussies won mijn ego het van mijn gevoel. We gingen door met De NieuwBouw. Nu een jaar later terugkijkend is dat niet mijn beste beslissing geweest. In het idee van een platform en springplank voor jongeren geloof ik nog steeds. Maar De NieuwBouw is daar niet de juiste organisatie voor gebleken. Het doel van De NieuwBouw was altijd om een netwerkorganisatie te zijn voor de bouw en om de jongeren een stem te geven naar de “grijze” elite in de top. Dat doel is bereikt. Deels door De NieuwBouw maar deels ook door de veranderende tijd. De NieuwBouw is niet meer nodig om de verbindingen te leggen.

Het is klaar na tien jaar. Er is veel bereikt, te veel om in een column samen te vatten. Terugkijken is stilstaan. Misschien is het is tijd dat er een nieuw initiatief opgezet wordt. Maar ik ben zelf van mening dat het initiatief nu bij de mensen zelf ligt. En niet meer bij (branche)organisaties of stichtingen die uiteindelijk verzanden in beperkende regels en stramienen. Steeds weer vanuit een nieuw initiatief of startpunt samen iets creëren, met elke keer een nieuw doel. Organische, dat is hoe ik de toekomst zie.

Roel van der Vossen, ex-voorzitter De Nieuwbouw, commercieel directeur Euroconstruct

Reageer op dit artikel