artikel

Blog: De catering is ook belangrijk

bouwbreed

Blog: De catering is ook belangrijk

Een team van veertig studenten, docenten en vrijwilligers bouwt in het Finse Juuka de Sagrada Familia na in ijs. Niet iedereen bemoeit zich direct met de bouw. De catering van het bouwteam is ook belangrijk.

De vriendinnen zijn ook mee. Constructeurs in spe Martin Drijvers en Jordy Kern die afstuderen op de bouw van de ijskathedraal hebben hun vriendinnen Sophie van Leersum en Lisette Bours meegenomen naar Juuka. Sophie studeert sociale wetenschappen in Utrecht, Lisette doet de Pabo in Rotterdam en hoopt op een carrière in het onderwijs.

Foto: TU/e, Bart van Overbeeke

Beiden waren nooit eerder in Scandinavië, dus dit is hun eerste ervaring in het land van de Vikingen. Ze hadden verwacht teruggetrokken en rustige mensen aan te treffen, maar zijn aangenaam verrast: De Finnen zijn erg gezellig, behulpzaam en gastvrij. Sophie en Lisette maken deel uit van het verzorgingsteam. Zij doen de boodschappen en koken de maaltijden voor de veertig studenten en vrijwilligers. Maar ze zien zichzelf niet als huishoudelijke hulp: de vrijwilligers moeten wel hun eigen troep opruimen en daar ontbreekt het nog wel eens aan.

Foto: TU/e, Bart van Overbeeke

Over de afloop van de vermetele recordpoging om het grootste ijsbouwproject neer te zetten verschillen ze sterk van mening. Lisette heeft haar twijfels, gezien de onzekerheden in het bouwproces, zoals temperatuur, harde wind en het ingewikkelde bouwproces. Sophie is positief over de goede afloop, hoewel het nog wel spannend gaat worden!

 

Lees de andere afleveringen van de gastbloggers over de IJssagrada hier:

Oud papier inzamelen voor kolommen

Witter met houtpulp

Ankers voor Sagrada in Ice

Ballonnen maken 

Bouwen met pykrete, rekenen met ijs 

Bekijk de bouwfoto’s op de Flickr-stream van fotograaf Bart van Overbeeke

Reageer op dit artikel