artikel

Boterletter

bouwbreed

Van de week sprak ik op een bijeenkomst waar tweehonderd belangrijke opdrachtgevers aanwezig waren. Aanleiding voor een projectontwikkelaar om zich daar van zijn beste kant te laten zien.

Aan het eind van de conferentie lag er niet alleen een boekje klaar en een spelletje, maar ook een boterletter in de beginletter van het bedrijf, verpakt in een fraaie rode doos. Nu koop ik dit soort zoetigheid nooit (sterker nog, ik gruw van amandel), maar ja: gratis hè. Thuis bleek een cirkelzaag nodig om dat ding door te snijden. Het zag er sowieso raar uit. Het leek meer op een Hemaworst, uiterst schaars besprenkeld met een soort bleek zaagsel. De smaak was die van een kiloknaller amandel, met, zoals gezegd: een keiharde buitenkant.

En dan ..,na een halve hap, wat doe je met zo’n nog bijna complete traktatie die niet te eten is? Te slecht om weg te geven, dus zelfs dat kan niet. En ook mijn trouwe merels wilde ik dit niet aandoen.

Wat bezielt deze projectontwikkelaar om zo zijn armetierigheid te willen etaleren. Want op internet heb ik intussen de boterletter gevonden. Het gaat om de Lekkere Letter, zal ik maar zeggen. In elke letter te verkrijgen vanaf vijftig exemplaren. Rond de 7,50 euro per stuk. En in een neutrale doos (want geen bakker zal daar zijn naam aan willen lenen).

Voor nog geen 1500 euro is dit bedrijf dus bereid zijn reputatie als kwalitatief hoogwaardige ontwikkelaar te versjacheren. Maar goed, gelukkig zat er wel een antwoordkaartje onder in de doos van de ontwikkelaar. Ik heb besloten de letter maar terug te sturen naar het antwoordnummer.

Lenny Vulperhorst, adviseur Andersson Elffers Felix Utrecht

l.vulperhorst@aef.nl

Reageer op dit artikel