artikel

Welke oplossing kies je als je het probleem niet kent?

bouwbreed

Het verhelpen van een lekkage verloopt in de praktijk nog te vaak zonder een goed plan van aanpak, met alle gevolgen en ergernis van dien. Dat schetste ook Lenny Vulperhorst in zijn column van 19 september. Ik had destijds dezelfde constatering. Dit moet toch efficiënter (en voordeliger) kunnen. Vanuit die gedachte is de dienst ‘Lekkageherstel.nl’ ontstaan: lekdetectie, bouwkundige en installatiewerkzaamheden onder één dak.

Lenny, mocht je in de toekomst onverhoopt een nieuwe lekkage hebben, hoef je enkel ‘Lekkageherstel.nl’ in te schakelen en zullen wij graag alles van a t/m z voor je verzorgen.

In de praktijk loop ik echter ook tegen een probleem aan. Dat komt meteen terug in de eerste zin van Lenny’s betoog: ‘Het aan een paar bedrijven vragen van een offerte voor het verhelpen van een lekkage’. Hier wringt mijns inziens de schoen. Want welke totaaloplossing (en prijsopgaaf) bied je aan als je nog niet weet wat er aan de hand is? Dat weet je immers pas na goed onderzoek. Maar hoe maak ik opdrachtgevers nu bewust van het belang van een goede analyse? En dat men met een daarbij behorende herstelaanpak beter en vaak goedkoper uit is dan met het lukraak aanvragen van een aantal moeilijk met elkaar te vergelijken offertes?

Lenny, ik had je graag suggesties gedaan voor het verhelpen van jouw lekkageprobleem. Hopelijk kun jij mij verder helpen met mijn probleem. Want hoe kan ik opdrachtgevers vooraf overtuigen van het feit dat ze een dienst in moeten kopen in plaats van een klus aan te besteden?

Jeroen Krijnen, Lekkageherstel.nl

Reageer op dit artikel