artikel

Boer zoekt vrouw, bouwer zoekt project

bouwbreed

Boer zoekt vrouw, bouwer zoekt project

Terwijl tien boeren een vrouw zoeken, zoeken bouwers nog altijd naarstig naar projecten. ‘Bouwer zoekt project’, het zou zo een nieuwe succesformule kunnen zijn voor de commerciële omroep.

   

Bouwers zijn namelijk verhit op zoek naar nieuwe projecten. Ze worden steeds minder kieskeurig en spannen zich steeds meer in om de ‘ware’ te pakken te krijgen. Van enige terughoudendheid is geen sprake. Ze roepen wel hardop dat er kritisch wordt gekeken naar de inhoud en de karaktereigenschappen, de praktijk is dat bouwers in de rij staan voor het schaarse aanbod. Te weinig projecten, te veel bouwers.

Transparantie

Echter: slechts weinig bouwers zitten te wachten op de transparantie die wordt vereist bij ‘Boer zoekt vrouw’. De gemiddelde boer is niet gewend aan camera’s, moeilijke vragen, doordringende blikken en kritiek, de gemiddelde aannemer overigens ook niet. Dat maakt het televisieprogramma tot een succesformule, want de boer vindt meestal zijn vrouw, maar de gemiddelde bouwer blijft met lege handen staan.

De beschikbare budgetten voor nieuwe projecten zijn met het jaar bekaaider. De projecten worden kleiner, komen later en er wordt steeds meer geëist voor steeds minder budget. Combineren mag en op meerdere paarden tegelijk wedden ook. Dat mag nou net niet bij de boer die een vrouw zoekt, maar dat maakt het zoeken naar een speld in de hooiberg niet gemakkelijker.

Vanaf 3 januari volgt half Nederland weer het wel en wee van de boeren. Voor de bouwsector is minder aandacht, die moeten voor zichzelf zorgen en anders op een houtje bijten. Volgende week met Prinsjesdag worden de nieuwe kanjers van Rijkswaterstaat gepresenteerd, maar de gemiddelde bouwer zal lachen als een boer met kiespijn.

Boer zoekt vrouw, NPO 

Reageer op dit artikel