artikel

Zomerblog: Overal waar ik kom zie ik bouw

bouwbreed

Zomerblog: Overal waar ik kom zie ik bouw

“Zie je die gele bouwkeet?” “Ja, wat is daarmee?” “Van welke bouwbedrijf is ‘ie?” “Géén idee.” “Staat in de top 10 van de Cobouw50.” “Eeh…” “Hoofdkantoor staat in Rosmalen.” “Ik geef het op.” “Weet je dat niet? Ik heb het je al drie keer verteld.”

Het schijnt dat ik mijn omgeving vermoei met bouwfeitjes. Als ik een mooi gebouw, nieuwe weg zie of een kunstwerk passeer, stop ik altijd even om op te zoeken van wie het ontwerp is, welke installateur bij het project betrokken is, hoe hoog de aanneemsom is en welke aannemer er met de order vandoor ging. Blijkbaar is dat wat vier jaar bouwjournalistiek met je doet.

Mijn telefoon is inmiddels dichtgeslibd met bouwfoto’s. Ik kan het niet helpen; Overal waar ik kom zie ik bouw. Als ik ga sporten bijvoorbeeld: Mijn tennisclub wordt gesponsord door ‘Oranjewoud’ (nu: Antea Group), Beverwijk Bouwbedrijf en Breman installatiegroep. Grontmij heeft pas een baan opgeknapt en het fietspad dat langs de club loopt, is opnieuw geasfalteerd door Schagen Infra.

 

Op het moment dat u dit leest, ben ik net terug van vakantie. Ik heb zoals altijd geprobeerd niet al te veel aan u, de bouw, te denken. Ik ben bang dat het, zoals altijd, niet helemaal gelukt is. De afgelopen jaren deed ik, tot frustratie van mijn wederhelft, een wegenbouwproject in Texas aan (‘How does this machine work, my man?’), interviewde ik op een camping in Frankrijk een kampeerder met een bouwbusje (‘U mag van de baas met de bus op vakantie?’) en stond ik in Berlijn foto’s te maken van een bouwproject (‘Kijk, een project van BAM. Neerlands trots!’). Ik zal er mee moeten leren leven. Voor een bloemlezing van mijn telefoonfoto’s verwijs ik u graag naar Pinterest: pinterest.com/bouwjourno

 

Maakt u zelf ook wel eens bouwfoto’s? Stuur ze naar Cobouw en lees hier hoe je dat kan doen! De redactie van Cobouw kiest deze zomer wekelijks de beste foto en publiceert deze in het hart van de zomerkrant; extra groot, XL. Alle inzendingen zijn bovendien hier te zien.

Martjan Kuit, redacteur Economie bij Dagblad Cobouw

Volg Martjan op twitter

Reageer op dit artikel