artikel

Vernieuwing

bouwbreed

Vernieuwing

De rode draad die door mijn leven loopt, is te vatten in twee woorden: ontwikkeling en vernieuwing. Als iets te lang hetzelfde blijft, word ik onrustig. Ontwikkeling is in mijn ogen een noodzakelijke voorwaarde voor vooruitgang. Stilstand is achteruitgang.

Ik ben een nieuwsgierig mens, altijd benieuwd wat achter de volgende bocht ligt en wat morgen zal brengen. Als iets gelukt is, dan ben ik daar tevreden over, maar ik ben ook meteen bezig met het vervolg: hoe kan het nog beter? Hoe kunnen we het verder ontwikkelen? Dat gaat meestal met kleine stappen, maar dit jaar, 2014, is voor mij het jaar van de grote vernieuwingen. Zo zijn we in het vijfde jaar van Vernieuwing Bouw aan het onderzoeken hoe we de krachten kunnen bundelen met De Bouwcampus. Doel is om een Bouwcampus te creëren die gedragen en gevoed wordt door de brede bouwsector. Het opzetten van De Bouwcampus is een volgende ontwikkeling om vernieuwing in de bouwsector te versnellen.

Ook in mijn persoonlijk leven vinden grote ontwikkelingen plaats. De ‘waarheen, waarvoor’ vraag stel ik ook voor mezelf. Wat wil ik? Waar ben ik goed in? Waar word ik blij van? Het schijnt niet ongebruikelijk te zijn om daar eens wat langer bij stil te staan als je de 50 nadert. Ik ben erg benieuwd waar ik over vijf jaar mijn geld mee verdien. Werk ik dan nog steeds op het snijvlak van publiek en privaat, waar ik me nu zo thuis voel? De tijd zal het leren.

Ondertussen wordt er ook in Cobouw vernieuwd. Na 77 keer op deze plek geschreven te hebben over wat mij zoal bezig houdt, is het tijd om het stokje over te dragen. Natuurlijk aan iemand die zich ook geen leven zonder ontwikkeling en vernieuwing voor kan stellen. Vanaf de volgende keer zal Gerben van Dijk zijn verwondermomenten met jullie delen. Mij kan je blijven volgen op Twitter (@jacqschlangen) en op de website van Vernieuwing Bouw. Tot ziens!

Jacqueline Schlangen, directeur Vernieuwing Bouw

Reageer op dit artikel