artikel

Mkb in meerderheid optimistisch

bouwbreed

Mkb in meerderheid optimistisch

Voor het eerst in drie jaar is de meerderheid van het midden- en kleinbedrijf positief over het ondernemersklimaat. Eerder al was het grootbedrijf overwegend optimistisch.

Volgens bank ING vertaalt de verbeterde stemming bij de mkb’ers zich nog niet onmiddellijk in hogere omzetten en meer werkgelegenheid. De ondernemersindex van ING verbeterde ten opzichte van maart met 9 punten tot 105. De score 100 betekent neutraal. Op het gebied van de vernieuwing slagen de kleinere bedrijven (met minder dan 250 werknemers) moeizaam om grote stappen te zetten. ING wijst als knelpunten aan een gebrek aan tijd, de hoge kosten en het niet in staat zijn om een commerciële vertaalslag te maken van de innovatie.  

Reageer op dit artikel