artikel

Warmtepompen in opmars

bouwbreed

De hoeveelheid warmtepompen in woningen utiliteitsbouw is in 2013 toegenomen tot een kleine 220.000 stuks.

Een stijging met ruim 31.000 stuks oftewel 13,5 procent sinds eind 2012, meldt het Nederlands Platform Warmtepompen. Nederland wordt dankzij de inzet van warmtepompen steeds duurzamer, zo stelt deze organisatie tevreden vast.

Ook in 2012 was sprake van een forse groei. Toen steeg het aantal warmtepompen zelfs nog sterker: met een kleine 37.000 stuks. Ondanks de zwakke conjunctuur blijkt kortom sprake van een stevige groeimarkt.

In het platform werken professionele partijen samen met als doel kennisverbetering en stimulering van de toepassing van warmtepompsystemen met, belangrijk zo is de gedachte, aandacht voor kwaliteit.

Reageer op dit artikel