artikel

Steun bouwcampus ministerie onduidelijk

bouwbreed

Steun bouwcampus ministerie onduidelijk

Het is onduidelijk of minister Kamp de Bouwcampus zal ondersteunen met subsidie of andere hulp. Een woordvoerder van zijn ministerie, zegt niets toe, maar sluit ook niets uit. In de Bouwcampus komen verschillende kennisinstituten en opdrachtgevers samen, onder wie Rijkswaterstaat en de gemeente Rotterdam. Het is de bedoeling dat innovatie daardoor beter van de grond komt.

Het ministerie van Economische Zaken speelt geen rol bij de Bouwcampus. De Aannemersfederatie vindt dat onbegrijpelijk. Voorzitter Henk Klein Poelhuis riep de minister vorige week in Cobouw op om een steentje bij te dragen.  

Vooralsnog ziet er niet naar uit dat Kamp de Bouwcampus gaat ondersteunen. “Het is aan de betrokken partijen zelf om er mee aan de slag te gaan”, laat een woordvoerder van het ministerie van Economische Zaken weten. Hij benadrukt dat het ministerie wel betrokken was bij de initiatieven waar het idee voor de bouwcampus is ontstaan.

Klein Poelhuis van de Aannemersfederatie haalde vorige week hard uit naar minister Kamp. Hij vindt dat hij de minister zich te veel richt op de topsectoren en dat hij de bouw “als motor van de economie” te veel aan zijn lot overlaat. Dat gevoel is versterkt sinds de “laatste bouwman” van het ministerie is vertrokken.

Het ministerie van Economische Zaken ontkent dat er nu een gat valt. “Wij hebben nog steeds een aanspreekpunt voor de bouw. De taken van de ambtenaar die bij ons is vertrokken, worden door iemand anders overgenomen.”

De woordvoerder merkt verder op dat de minister wel degelijk oog heeft voor de bouw. “Wij stimuleren de algemene economie, daar profiteert de bouw ook van. Bovendien profiteren architecten, installateurs en aannemers direct van het topsectorenbeleid dat ze werk oplevert, omdat er nieuwe faciliteiten gebouwd moeten worden.”   

Reageer op dit artikel