artikel

Slimbouwen krijgt geld voor innovatietraject

bouwbreed

Slimbouwen krijgt geld voor innovatietraject

Slimbouwen heeft groen licht gekregen voor de start van het innovatietraject met tien deelnemende mkb-bedrijven. Met subsidie van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland gaat de stichting onder meer een nieuwe manier ontwikkelen van bewonergericht ontwikkelen.

Tevens zal een renovatieconcept voor de bouwsector worden ontwikkeld dat flexibel, duurzaam, en energieneutraal kan worden ingezet en aandacht heeft voor individuele wensen en ambities van bewoners. Daarnaast zullen nog twee innovaties worden uitgedacht.

Volgens Slimbouwen zit er een groot gat tussen de bouwwereld en de uiteindelijke gebruikers van het opgeleverde bouwwerk. Te vaak gaat techniek voor gebruiksgemak, meent de stichting.

Reageer op dit artikel