artikel

‘Chemie tussen mensen maatgevend voor slagen project’

bouwbreed Premium

‘Chemie tussen mensen maatgevend voor slagen project’

De rol van karakters en of het klikt tussen mensen wordt sterk onderschat in de bouw. Dat stelt Hans de Jonge, directievoorzitter van Brink Groep en lid van het kernteam van de Actieagenda Bouw.

De Actieagenda Bouw laat vandaag het slotakkoord horen van twee jaar veranderprogramma’s aanjagen en het programma houdt daarmee op te bestaan. Zeventien programma’s zijn de uitkomst van het bottom-up proces dat een verandering moest bewerkstelligen in de werkwijze en cultuur in de bouwsector. Sommige programma’s zijn geadopteerd door andere organisaties, sommige initiatieven zijn al gerealiseerd. “Cultuurverandering krijg je vooral voor elkaar door het te doen. Je moet niet alles een pilot noemen. Je moet gewoon beginnen”, aldus De Jonge.

Reageer op dit artikel