artikel

Aannemers willen steun Kamp voor Bouwcampus

bouwbreed

Aannemers willen steun Kamp voor Bouwcampus

Minister Kamp (economische zaken en innovatie) laat de bouwsector te veel aan zijn lot over. Dat vindt Henk Klein Poelhuis, voorzitter van de Aannemersfederatie.

Klein Poelhuis mist de steun van de minister vooral bij de Bouwcampus. Dat initiatief moet innovaties in de bouw bevorderen en de kloof tussen kennis en markt verkleinen. Tal van kennisinstanties, hogescholen, bouwclubjes en opdrachtgevers zoals Rijkswaterstaat, Rijksgebouwendienst en 23 gemeenten, bundelen de krachten om van de Bouwcampus een succes te maken. Het ministerie van Economische Zaken, Innovatie en Landbouw laat het nog afweten.

“We hebben het Bouwteam gesteund en de Actieagenda bouw, nu is het eerst aan de partijen zelf om de volgende stap te zetten”, reageert een woordvoerder van het ministerie van Economische Zaken. Het verwijt van de AFNL dat de minister te weinig oog zou hebben voor de bouw deelt hij niet. “Wij doen er alles aan om de algemene economische groei te stimuleren. De bouw profiteert daar ook van.”

Lees morgen het interview met Klein Poelhuis in Dagblad Cobouw

Reageer op dit artikel