artikel

Floriade 2022: ontwerpen vanaf eindresultaat nodig

bouwbreed

Floriade 2022: ontwerpen vanaf eindresultaat nodig

De organisatie van de Floriade 2022 in Almere kent behoorlijk wat risico’s. Om ervoor te zorgen dat het terrein na afloop ervan nog wat oplevert, moet van achteren naar voren ontworpen worden, vindt verkenner Cees Veerman.

Kijk eens hoe de Floriade 2022 maatschappelijk, commercieel en financieel succesvol kan zijn. Met die opdracht heeft de gemeenteraad van Almere Cees Veerman op pad gestuurd. Volgens Veerman is het heel goed mogelijk om van de Floriade een succes te maken ondanks het feit dat de tuinbouwwereld nu nog niet staat te springen om te participeren en de Productschappen die van oudsher in de buidel hebben getast, ontmanteld zijn. Daarvoor is wel een strakke aansturing nodig. Tegelijkertijd moet er ruimte blijven om in de loop van de realisatie aanpassingen te doen.

Lees morgen in Dagblad Cobouw meer over de conclusies van Floriade-verkenner Cees Veerman

Reageer op dit artikel