artikel

Experimenteren belangrijk voor bouwsector

bouwbreed

Experimenteren belangrijk voor bouwsector

Flexibiliteit, het blikveld verruimen, enthousiasme stimuleren en vaker gewoon lachen. Het zijn een paar van de voorwaarden die nodig zijn om innovatieve bouwcultuur te krijgen, zo bleek vandaag op de Innovatie Boostmarkt in Harderwijk.

Op de bijeenkomst, georganiseerd door Bouwend Nederland en hypotheekaanbieder Obvion, bespraken experts uit verschillende sectoren de innovatie in de Nederlandse bouwsector. Die kan altijd beter, bleek uit verschillende discussies.

Volgens hoogleraar Innovatie Paul Iske, staat of valt alles met de bereidheid van de sector om vanuit verschillende invalshoeken te kijken en om te experimenteren. “Als je als bedrijf stimuleert dat nieuwe dingen onderzocht worden, dan kan je onverwachte dingen tegenkomen die de moeite waard zijn. Zo kan je zoeken naar een speld in een hooiberg, maar uiteindelijk de mooie boerendochter tegen het lijf lopen.”

Reageer op dit artikel