artikel

Van sixpack tot bierfust

bouwbreed

Van sixpack tot bierfust

Bikinistress komt er weer aan. Let op, dames: ook wij mannen hebben onze issues. Toen ik nog studeerde, had ik nog geen geld om veel te eten of te drinken. Met geluk kon ik af en toe een sixpack kopen.

Nu is dat anders. Goed nieuws, vooral voor mijn vrienden. Helaas heeft mijn lichaam een minder gunstige ontwikkeling meegemaakt.

Normaal gesproken geen probleem, want een pak maakt veel goed en verbloemt een hoop. Behalve als je op zondagochtend met je kids gaat zwemmen.

Nog brak van de tenniscompetitie, waarbij je meer uren maakt in de bar dan op de baan, is de grote vraag wie je op zo’n ochtend tegenkomt.

Jammer om dan net nu die knappe moeder van het schoolplein tegen te komen. Precies als je na een half uur buik inhouden even uitpuft aan de rand van het zwembad. “Hé, jij ook hier?” Ik zou kunnen zeggen dat ik Klaas ben, de dikke tweelingbroer van Sjaak. Maar besef meteen dat het een verloren zaak is. De enige optie is om de leuke, zorgzame vader uit te hangen.

“Zo leuk om met de kinderen te spelen en ze te leren duiken.” En natuurlijk meteen de competitie in de rug aanvallen. “Jouw man is er niet? Te druk zeker, of moest hij weer voetbal kijken, haha?”

“Nee hoor, die staat daar op de hoogste duikplank, moest van kinderen een dubbele schroef laten zien.”

En daar staat haar man. Langer, sterker en strakker in zijn vel dan ik. Ik zit al in mijn zomerdepressie. Totdat ik zie dat hij geen badmuts draagt, maar kaal is.

Ha! Tuurlijk, mijn kop wordt ook steeds ronder, maar mijn haar zit er nog steeds aan. Zo die zit. Hoewel niemand het weet, heb ik een overwinning behaald.

Na een overwinningsduik vanaf de kant bestel ik een patatje. En welja, een frikadel speciaal. Ongezond wellicht, maar je wordt er niet kaal van.

Drs. Sjaak Schouteren SMP, Manager business development, Cunningham Lindsey Nederland

Reageer op dit artikel