artikel

‘Aardewoning Formule 1 van het ecobouwen’

bouwbreed Premium

‘Aardewoning Formule 1 van het ecobouwen’

De bouw van 23 aardewoningen en een gemeenschapshuis in Olst door de Vereniging Aardehuizen Oost Nederland (VAON) is georganiseerd volgens een innovatief model waar de hele bouwkolom van kan leren.

De ecowijk is volgens Gerard van Groenewoud ‘de Formule 1 van ecobouwen’. “Niet alleen vanwege de topkwaliteit van de gebouwde woningen volgens het earthship-principe, maar ook omdat de VAON alle partijen die gewoonlijk bij een bouwproject zijn betrokken in zich verenigt.” Van Groenewoud is adjunct-directeur Ontwikkeling bij BAM Woningbouw Noordoost. De VAON is tegelijkertijd opdrachtgever, ontwikkelaar, ontwerper, bouwer en bewoner. De aardewoningen worden opgetrokken in houtskeletbouw met gebruikmaking van onder andere autobanden, strobalen en gerecycled eps.

Reageer op dit artikel