artikel

Vloer van open beton brandveilig

bouwbreed

Vloer van open beton brandveilig

Mebin heeft de tweede plaats van de Innovatieprijs behaald op het Nationaal Brandveiligheidscongres van SBRCURnet met een vloer van zeer open cementbeton (zocb) voor de brandveilige opslag van gevaarlijke vloeistoffen.

Mocht zich een lekkage voordoen, dan komt de vloeistof in de poriën van de vloer terecht. Daardoor zal minder verdampen en is de kans op een brand aanzienlijk kleiner. Een beginnende brand dooft zelfs uit, omdat de vloeistof in het beton is opgesloten.

De Innovatieprijs 2014 ging naar Gerco voor de Flexbox en Flextube, brandveilige doorvoeren die geopend en weer gesloten kunnen worden.

Lees morgen in Dagblad Cobouw meer over Safetycrete waarvan de vloer voor de brandveilige opslag van gevaarlijke vloeistoffen gemaakt is

Reageer op dit artikel