artikel

Vette ‘shit’ en smartpolders op TEDxBinnenhof

bouwbreed

Vette ‘shit’ en smartpolders op TEDxBinnenhof

Vernieuwende concepten op het gebied van bouw en energie krijgen internationale aandacht tijdens het evenement TEDxBinnenhof 2014. Warmteopwekkende riolering, smartpolders en energie uit planten wisten de strenge voorrondes door te komen. Slimme steden – “Draaiend op CO2”- en duurzame energieconcepten hebben de beste kaarten om door te breken en de wereld stukje bij beetje te veranderen.

 

Elf Nederlanders kregen hun ‘7 minutes of fame’ in de Haagse Ridderzaal, tijdens het evenement TedXBinnenhof 2014. Hier lichten we een paar innovaties uit: 

Hydrea thermpipe

Het concept is simpel, eenvoudig toepasbaar en buitengewoon geschikt om breed toe te passen, licht directeur Heleen Herbert van Heijmans toe. Samen met de Belgische partners Socea (boorbuis) en het Duitse Frank (kunststof) ontwikkelde de bouwer een nieuwe rioleringspijp die tevens dienst kan doen om via een warmtewisselaar energie te leveren. Vooral de transportbuizen van 1,6 meter zijn geschikt.

Bekijk hier de Tedtalk.    

Smartpolder

Het watermanagement is toe aan een volgend level is de stellige overtuiging van Barry Scholten. Hij bedacht de ‘Smartpolder’ waarbij het oppompen van water wordt gecombineerd met opwekken van energie en betere waterkwaliteit. 

Bekijk hier de Tedtalk.  

Reageer op dit artikel