artikel

Vandaag bij Cobouw: de BIM-bijlage

bouwbreed Premium

Vandaag bij Cobouw: de BIM-bijlage

“BIM is geen wondermiddel en dat zal het ook nooit worden.” Deze uitspraak doet BIM-lector Christoph Maria Ravesloot in een interview in de BIM-bijlage die vandaag bij Cobouw is verschenen. Maar Ravesloot is er ook van overtuigd dat de bouw niet meer om BIM heen kan.

Zo hebben bedrijven die investeren in BIM meer overlevingskansen in de huidige crisis en zou je BIM kunnen gebruiken om de invoering van maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid in de bouwindustrie te versnellen.

De gemeente Rotterdam zit bijvoorbeeld in haar maag met veel bouwprojecten op fijnstofgevaarlijke plekken. Feitelijk mogen er voor deze locaties geen vergunningen worden afgegeven, tenzij je als bouwer kunt aantonen dat de bouwlogistiek duurzaam is. Dat kan dus met BIM, blijkt uit onderzoek van het lectoraat Innovatie Bouwproces en Duurzaamheid van RDM-campus.

Lees hier meer over BIM in de digitale BIM-bijlage 

Reageer op dit artikel