artikel

‘Nieuwe hbo’ers in de bouw hard nodig’

bouwbreed

Het toekomstperspectief is weer gunstig voor wie begint aan een hbo-opleiding bouwkunde, zo onderstreept Avans Hogeschool -lector Emile Quanjel. De instroom, die de afgelopen jaren flink terugliep, verdient in zijn ogen rap herstel.

De bij uitstek praktisch ingestelde hbo’ers met tegelijk een onderzoekende houding zijn volgens Quanjel in groten getale nodig om de belangrijke opgaves van de toekomst, zoals verbetering van de bestaande bouw, goed te kunnen uitvoeren. Een hbo-bouwopleiding bouw of infra duurt vier jaar. Wie nu begint, kan na het afstuderen flink aan de slag, verwacht de lector.

De vernieuwing van de bouw, waarmee de sector stevig in de weer is, vormt volgens hem een opsteker bij werving. Studenten bouwkunde gaan ook samenwerken, met elkaar en met studenten van andere richtingen.

Lees morgen het interview met Emile Quanjel in Dagblad Cobouw

Reageer op dit artikel