artikel

Gebruiker centraal bij winnaars VSK Awards

bouwbreed

Gebruiker centraal bij winnaars VSK Awards

Een verstelbaar toilet, een multifunctionele zonneboiler, een slimme kamerthermostaat en een eenvoudig gereedschap voor de installatie van verzamelkappen voor rookgas- en ventilatiesystemen en voor rioolontspanning. Dit zijn de winnaars van de VSK Awards die gisteravond bekend zijn gemaakt op de vakbeurs VSK.

Het Eco-Plus-element van Viega Nederland haakt in op de trend naar zo lang mogelijk thuis wonen. Het element stelt de gebruiker in staat om met één druk op de knop het toilet in hoogte te verstellen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van hydrauliek. “Vernuftig”, noemt de jury deze keuze. Het element won in de categorie Design.

In de categorie Energiebesparing won de hybride cv-ketel ALEC (Atag Low Energy Concept) van Atag Verwarming. Dit systeem slaat niet alleen zonne-energie op, maar wordt ook gebruikt om restwarmte van verbranding van fossiele brandstoffen op te slaan. De jury noemt de ALEC één van de meest energiezuinige toepassingen die momenteel beschikbaar is.

Nefit Easy, de slimme kamerthermostaat van Nefit, won in de categorie Systeemoplossingen. Met een app is op afstand de temperatuur te regelen. Ook meldt hij storingen automatisch, wat de installateur in staat stelt het probleem vooraf te analyseren. De jury prijst “het lef van Nefit om een thermostaat te ontwikkelen die bruikbaar is met elk merk cv-ketel en elke energieleverancier”.

De Kompakt Schoorsteen 2.0 vereenvoudigt de installatie van een verzamelkap voor rookgas- en ventilatiesystemen en rioolontspanning. Bovendien is één uitvoering geschikt voor dakhellingen van 15 tot 55 graden. De jury, onder de indruk van het gemak waarmee de schoorsteen kan worden geplaatst, beloonde de “oplossing voor alle dakhellingen” van Ubbink met de prijs in de categorie Installateurszaken.

Reageer op dit artikel