artikel

Eerste Nationaal Bouwdebat van start

bouwbreed Premium

Eerste Nationaal Bouwdebat van start

Vandaag om 15 uur start in Media Plaza (Jaarbeurs Utrecht) het eerste Nationaal Bouwdebat. Verschillende spelers in de bouw bediscussiëren in drie rondes actuele thema’s en hot issues. Het Nationaal Bouwdebat wordt georganiseerd door Cobouw en VNU Exhibitions.

Het Nationaal Bouwdebat is een openbaar en transparant discussieplatform dat een bijdrage levert aan vernieuwing van de bouwsector. Het debat bestaat uit drie rondes. De eerste ronde is een discussie tussen een panel met opinieleiders uit bouw, vastgoed, beleid, politiek en wetenschap en de zaal over een actueel thema dat op dat moment de gemoederen in politiek en de media bezighoudt.

In de tweede ronde interviewt BNR-Nieuwsradiopresentator Rens de Jong kopstukken uit de bouw, maar ook daar buiten waarmee hij out-of-the-box ideeën bespreekt. De zaal krijgt alle gelegenheid zich in de discussie te mengen. Deze ronde gaat over toekomstgerichte, strategische thema’s zoals: zijn we klaar voor groei? Welke financierings- en exploitatiemodellen zijn er om zeven miljoen vierkante meter leegstand aan de pakken? Is de bouw aantrekkelijk genoeg om jonge technici aan te trekken?

De derde ronde staat in het teken van de vraag of er na de crisis daadwerkelijk veranderingen optreden die de sector broodnodig vernieuwen. Ook hier gaat weer een panel met opinieleiders in discussie met de zaal en vice versa.

Bekijk hier het programma van het Nationaal Bouwdebat

Reageer op dit artikel