artikel

Broedplaats voor de hele bouw

bouwbreed Premium

Broedplaats voor de hele bouw

De bouw krijgt een eigen campus voor open innovatie, naar een idee van Heijmans-topman Bert van der Els. De hele bouw is uitgenodigd mee te doen. Van der Els: “Als bouwer ben je bezig met het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. We bouwen ziekenhuizen, wegen, scholen – niet om te bouwen, maar omdat de gebouwen een functie hebben. Tegelijk zie je dat de wereld met komeetsnelheid verandert. Daarom zijn we bijvoorbeeld bezig met smart energy, smart mobility en smart materials.”

De broedplaats, SPARK genaamd, moet net zo’n broedplaats worden als de High Tech Campus Eindhoven, het nationaal en inmiddels ook internationaal vermaarde voormalig onderzoekscentrum van Philips. Tal van start-ups en promovendi, die dicht tegen het bedrijfsleven aan wetenschap koppelen aan de praktijk – Bert van der Els is erdoor geïnspireerd. Van der Els wil ook zo’n campus. “Maar dan helemaal gericht op de bouw.” Dinsdag lanceerde de bouwdirecteur samen met de TU Eindhoven, Avans Hogeschool, de provincie Noord-Brabant en de gemeente Den Bosch de broedplaats in Rosmalen.

Reageer op dit artikel