artikel

BAM Utiliteitsbouw verwerkt mankementen digitaal

bouwbreed

BAM Utiliteitsbouw verwerkt mankementen digitaal

Een foto zegt meer dan duizend woorden, vindt Snagr. Daarom heeft de Britse ontwikkelaar van het gelijknamige digitale opleversysteem veel werk gemaakt van de mogelijkheid foto’s van tekortkomingen te verwerken in opleveringsrapporten.

BAM Utiliteitsbouw wil het systeem landelijk invoeren. Het systeem en de bijbehorende app zijn een alternatief voor het traditioneel opstellen van een opleverlijst in onder meer Excel en het invullen van papieren formulieren bij onder meer een oplevering, vertelt Nikkie Herbrink van Snagr.

De uitvoerder maakt met een tablet of een smartphone foto’s van een mankement, zet de foto op de tekening van het mankerende bouwdeel en geeft in woorden weer wat er aan schort. Afhankelijk van de instellingen worden die gegevens gedeeld met iedereen die met het desbetreffende project te maken heeft. BAM Utiliteitsbouw is de eerste Nederlandse bouwer die in het afgelopen jaar met Snagr ruim zestig projecten in beeld heeft gebracht.

Lees morgen meer over Snagr in Dagblad Cobouw

Reageer op dit artikel