artikel

Road to nowhere, jippie!

bouwbreed Premium

Road to nowhere, jippie!

We’re on a road to nowhere, come on inside / We’ll take that ride to nowhere, we’ll take that ride / Feeling okay this morning, and you know / We’re on a road to paradise, here we go / Talking Heads – Road to nowhere

Misschien weet u het niet of erger nog, misschien kan het u niet eens wat schelen, maar De NieuwBouw, een stichting voor jongeren in de bouw bestond bijna niet meer. De NieuwBouw heeft sinds haar oprichting een enorme opschuddende werking gehad door opinie te maken, netwerk- en themabijeenkomsten te organiseren en innovatieve projecten te draaien.

De laatste jaren is de groep veranderd van een kleinere groep van actieve leden tot een grote groep van 1700 volgers, die op het eerste gezicht minder betrokken zijn bij de groep en vernieuwing in de bouw.

De vraag is of dit erg is. Toch had het huidige bestuur bijna de stekker uit De NieuwBouw getrokken. Mede omdat men denkt dat er geen behoefte is aan een netwerk voor jongeren in de bouw, naast de bedrijfsgerelateerde groepen.

Persoonlijk denk ik dat jongeren nog steeds de behoefte hebben om met elkaar in contact te komen. Ook al hebben ze op hun werk bijvoorbeeld een jongerenvereniging. Bedrijven vinden het waardevol dat hun medewerkers een groot netwerk opbouwen. Voor de ‘nieuwe bouwer’ is het juist heel goed om zo snel en veel mogelijk met andere jongeren in contact te komen. Juist om van elkaar te leren, elkaar te enthousiasmeren en zo geleidelijk vernieuwing te bewerkstelligen. Deze netwerkfunctie is wat mij betreft de spilfunctie voor De NieuwBouw.

Wellicht denkt men nu dat er zonder duidelijk omlijnde vernieuwingsvisie een groep als De NieuwBouw geen doel heeft. Zogezegd on a road to nowhere. Maar stel je voor dat je met 1700 hoogopgeleide enthousiaste jongeren op pad gaat. Tegen de tijd dat je op de eindbestemming aankomt, heb je vast goede ideeën opgedaan om echte en duurzame vernieuwing te bewerkstelligen. Het woord is nu aan de jongeren!

Sjaak Schouteren, manager business development Cunningham Lindsey Nederland, Rotterdam

Reageer op dit artikel