artikel

Nieuwe rijksdienst voor ondernemers

bouwbreed

Nieuwe rijksdienst voor ondernemers

De nieuwe Rijksdienst voor ondernemers heeft gisteren het licht gezien. Minister Kamp (economische zaken) onthulde gisteren de vernieuwde uitvoeringsorganisatie.

De dienst is ontstaan uit een fusie van Agentschap NL en Dienstregelingen, beide zijn uitvoeringsorganisaties van het ministerie van Economische Zaken. De Rijksdienst is het eerste aanspreekpunt voor ondernemers, onder meer op het gebied van subsidies, wet- en regelgeving, octrooibeleid, innovatie en internationaal zakendoen. Hier kunnen ondernemers terecht voor het aanvragen van subsidie of het vinden van een zakenpartner. Door de dienstverlening zoveel mogelijk te digitaliseren hoopt het Rijk de administratieve lasten te verminderen en tegelijkertijd de rijksdienst compacter te maken.

Reageer op dit artikel