artikel

Brandveiligheid in Arena gewaarborgd op flatscreen

bouwbreed

Brandveiligheid in Arena gewaarborgd op flatscreen

Voor de brandweer was het wennen: van knopjes en ledjes op een bord naar een schematische voorstelling van de plattegrond van het hele gebouw op een dynamisch aanraakscherm.

In ziekenhuizen heeft het multifunctionele digitale brandmeldpaneel inmiddels langzaam zijn intrede gedaan. Maar ook in een bijzonder object als de Amsterdam Arena is de laatste innovatie op het gebied van brandveiligheid nu operationeel. Dat betekent geen groot bord met knopjes, plaatjes en ledjes meer aan de wand in de entreehal, maar een glimmende flatscreen dat ook nog eens andere informatie kan laten zien dan alleen over een brandmelding.

Hoewel voor de nieuwe manier van brandmelden nog geen NEN-normen zijn ontwikkeld, heeft een speciale commissie binnen het brandweerkorps Amsterdam-Amstelland zijn goedkeuring gegeven aan de invoering van het multifunctionele digitale brandmeldpaneel. Dat gebeurde tijdens de grote renovatie en uitbreiding van het voetbalstadion door BAM.

Lees morgen in Dagblad Cobouw meer over het multifunctionele digitale brandmeldingssysteem

Reageer op dit artikel