artikel

Miljarden Europese Unie voor onderzoek

bouwbreed

Miljarden Europese Unie voor onderzoek

De Europese Unie stelt voor de jaren 2014-2015 15 miljard euro beschikbaar voor wetenschappelijk onderzoek naar onder meer het opvangen van de gevolgen van klimaatverandering. Andere onderzoeksgebieden zijn mobiliteit, het efficiënt gebruik van energie en het hergebruik van afval. Het geld is afkomstig uit het financieringsprogramma voor onderzoek en innovatie van de Europese Unie, Horizon 2020 genaamd. Het totale budget van dit programma is 80 miljard euro. Het wordt uitgesmeerd over de periode tot en met 2020.

Voor het komende jaar kunnen onderzoeksvoorstellen worden ingediend. Staatssecretaris Sander Dekker is te spreken over het programma. “Hoe gaan we om met klimaatverandering en hoe worden we gezond oud? Dankzij Horizon 2020 kan er de komende zeven jaar aan antwoorden worden gewerkt op dit soort vragen. Daar moet ook Nederland volop aan bijdragen!”, zegt hij.

Reageer op dit artikel