artikel

Seks in de bouw

bouwbreed Premium

Bouwers denken maar aan één ding: mooi werk! En zo hoort het ook. Toch kan onze branche daarnaast wel een vleugje seks gebruiken. En zo om mij heen kijkend kan dit letterlijk wat meer glimlachende mannen opleveren, maar ik bedoel het figuurlijk. De bouw is namelijk bewonderenswaardig traditioneel en soms uitputtend conservatief: “We doen het al jaren zo” of “Vroeger, toen…”. En u weet: als je met het verleden bezig bent, sta je met de rug naar de toekomst, met het risico dat actuele zaken je ontgaan.

Daarom, zoek de uitdaging op, nu en in de toekomst. Kijk om je heen, toon interesse voor anderen en luister naar elkaar. Weet waar je staat en waar je heen wilt. Daag uit, jezelf, maar ook anderen en probeer eens iets anders. Dus: actie, thuis en op het werk. We gaan de hokjes verlaten en gaan flirten, uitdagen en samen werken naar een geweldig hoogtepunt: een branche met glans.

Een tevreden relatie blijft ook binnen de nieuwe Aanbestedingswet een belangrijke graadmeter voor toekomstig werk. Het moet je gegund worden en daarvoor heb je een goede relatie nodig. Een stabiele relatie ook, die wel een stootje kan hebben tijdens een discussie. Liefde voor het leven wordt het echter nooit, voor de opdrachtgever is er altijd ruimte voor een ander. Blijven boeien en zorgen dat je in beeld blijft dus.

Flirten we nu dan alleen binnen onze directe omgeving? Nee. We gaan flirten met heel Nederland. We moeten ons muffe en grijze imago van ons afschudden. We zijn trots op ons vak. U kunt namelijk iets wat velen niet kunnen: mooie dingen bouwen. Er kunnen allerlei plannen bedacht worden om de sector uit het slop te trekken, maar u bent de bouw, u moet het doen.

Laten we met elkaar afspreken dat vroeger is geweest. Een nieuwe, jongere relatie wil geen oude verhalen horen, maar wil weten wat er nu gebeurt en in de toekomst. Een goede vakman wil leren over het vak, maar niet over de gebruiken die ooit werden gehanteerd. En tenslotte nog even dit: een echte (wegen)bouwer met een mooie glimlach is woest aantrekkelijk, maar dan wel zonder de korte-mouw-geruite-blouse, van vroeger. Dan weet u dat.

Reageer op dit artikel