artikel

‘Lichtgordijn’ moet winkelpubliek trekken

bouwbreed Premium

‘Lichtgordijn’ moet winkelpubliek trekken

’Digitale stadsmuren’ moeten de loop terugbrengen in het winkelgebied van Veghel. De Brabantse gemeente hoopt met deze Europese primeur het winkelend publiek terug te halen. Philips ontwikkelde het masterplan en realiseerde ‘Veghel achter digitale stadsmuren’ in drie maanden tijd.

Het gemeentebestuur van Veghel ziet het aantal winkels alleen maar afnemen. Met een concept van ‘winkelprofessor’ Cor Molenaar hoopt Veghel het tij te kunnen keren met een mix van (inrichtings)technische maatregelen. In het centrum moet een ‘innovatieve belevingswereld’ ontstaan: “fysiek, digitaal en in combinatie met een sfeervolle openbare ruimte van groen, interactieve led-verlichting, geluid en sensoren”.

Reageer op dit artikel