artikel

Bouwer vooral regionaal georiënteerd

bouwbreed

Bouwer vooral regionaal georiënteerd

Bouwers werken nauwelijks samen als er geïnnoveerd moet worden. Doen ze dat wel, dan is dat vaak met een ondernemer uit de regio.

Dat blijkt uit onderzoek van Panteia/EIM onder tweeduizend bedrijven met minder dan 250 werknemers. Meer dan de helft (67 procent) van de bedrijven in de bouwsector geeft aan samenwerkingen de afgelopen maanden voornamelijk in de regio gezocht te hebben. De samenwerkingsverbanden ontstonden met partijen elders in het land. Mkb’ers in de bouw zochten volgens de onderzoekers niet over de grens naar samenwerkingspartners.

De bouw komt uit het onderzoek naar voren als minst innovatieve sector. De ideeën zijn er wel – meer dan één op de drie bedrijven heeft plannen voor de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten op schrift gesteld – maar ze lijken op papier te blijven steken.

Reageer op dit artikel