artikel

Stabiele orderstroom voorwaarde voor innovatie

bouwbreed

Stabiele orderstroom voorwaarde voor innovatie

Het bedrijfsleven heeft voorspelbare investeringen nodig om geld te kunnen blijven steken in innovatie. Als overheden de geldkraan dichtdraaien, legt dat volgens topman Gerrit-Jan van de Pol van bouwbedrijf GMB de bijl aan de wortel van de vernieuwing.

“Druk op de business case geeft creativiteit. Maar gebrek aan continuïteit in de projecten zorgt voor gebrek aan terugverdiencapaciteit. Het vasthouden aan ingezette investeringsprogramma’s is essentieel voor innovatie”, aldus Van de Pol. Voor dijkverbetering bepleit Van de Pol een Ikea-benadering. Leg de kennis vast in producten, octrooieer en ontwikkel door.

“Anders blijft een verdienmodel voor onze bedrijven buiten beeld en is de gedachte dat we onze investeringen in de deltatechnologie kunnen terugverdienden een illusie. Het is niet voor niets dat het geen storm loopt met aanvragen voor innovatiesubsidie vanuit het midden- en kleinbedrijf binnen de topsector water.”

Reageer op dit artikel