artikel

Nieuwe bandlosser vervoert ook producten voor de bouw

bouwbreed Premium

Het zijn vooral aardappelen en uien waarvoor H.W. van der Peet & Zn zijn nieuwe bandlosser heeft ontwikkeld. Deze Kolibri Streamer kan volgens de wagenbouwer uit Nieuwkoop echter ook bouwproducten vervoeren. “Zolang het maar rolt”, zegt Wil van der Peet.

De Kolibri Streamer is een aerodynamisch vormgegeven bandlosser met een eigen gewicht 5390 kilo. Als vijfassige combinatie heeft de oplegger een laadvermogen van bijna 34 ton. Als zesassige combinatie wordt het laadvermogen bijna 37 ton. Door de aerodynamische vormgeving vergt het vervoer van de Streamer ruim 8 procent minder brandstof dan het transport van de standaard Kolibri. De vormgeving van de trekker bepaalt mede het uiteindelijke gebruik. Naast agrarische producten kan de bandlosser onder meer ook houtpellets vervoeren. Speciale uitvoeringen zijn geschikt voor het transport van zand en grind. Van der Peet introduceerde de oplegger op de vakbeurs Potato Europe 2013 in Emmeloord. Onderzoek moet leren of het concept van de Streamer voldoet. Als dat zo is bouwt het bedrijf de nieuwe bandlosser in serie.

Reageer op dit artikel