artikel

Bouwmateriaal Floriade groeit op Almeerse akkers

bouwbreed

Bouwmateriaal Floriade groeit op Almeerse akkers

Alle bouwmaterialen voor de Floriade van 2022 kunnen lokaal worden verbouwd in Almere, stelt Atto Harsta van Aldus bouwinnovatie.

Het mooiste is wanneer de Almeerse akkers worden voorzien van bordjes die aangeven wat er groeit. ‘Hier groeit uw dakkapel’, of ‘hier groeit een hamburgerstand’. ”Dan weten de mensen die in het gebied recreëren ook meteen wat er om hen heen gebeurt. Er daar kan denk ik een krachtige voorbeeldwerking van uit gaan.”

Hartsta houdt zich al enige jaren bezig met biobased bouwen, of liever gezegd: de biobased economie. Volgens dit gedachtengoed moet je zo veel mogelijk gebruik maken van hergroeibare materialen, die zo weinig mogelijk worden getransporteerd en die aansluiten op de levensverwachting van het product waarin ze worden toegepast. “Ik vind het dus heel goed dat hier kartonnen statafels staan, en geen eiken”, aldus de circulair denker op de derde dag van Ecobouw die donderdag plaatsvond in de Jaarbeurs in Utrecht.

Reageer op dit artikel