artikel

‘Nationale Innovatiebank vergroot slagingskans verduurzaming’

bouwbreed Premium

‘Nationale Innovatiebank vergroot slagingskans verduurzaming’

De financiering van grootschalige duurzaamheidsprojecten met pensioengeld moet gebundeld worden in een Nationale Innovatiebank.

Dat vindt de werkgroep Verduurzaming Gebouwde Omgeving (VGO) in haar eindrapport dat aan het kabinet is aangeboden. Met een innovatiebank wordt de slagingskans van verschillende lopende duurzaamheidsinitiatieven sterk vergroot, schrijft Else Bos, voorzitter van de werkgroep en bestuursvoorzitter van pensioenbeheerder PGGM, in een begeleidende brief.

Vanaf afgelopen donderdag tot gisteren zijn de ministers Dijsselbloem, Blok en Kamp in overleg over de uitkomsten van de werkgroep, die tot doel hebben meer pensioengeld in de Nederlandse economie te steken.

Reageer op dit artikel