artikel

Koeling datacenter kan met minder energie toe

bouwbreed

Datacenters verbruiken meer energie voor koeling dan nodig. DataCenterKoeling uit Biest-Houtakker zegt dat met 85 procent te kunnen verminderen en met zijn koeltechniek ook ruim 25 procent minder CO2 in de lucht te brengen. Mede daardoor veroverde de onderneming een plaats in de MKB Innovatie Top100 van Syntens.

DataCenterKoeling is een gepatenteerd koelconcept, zegt Jo van de Pas over de techniek die hij als DataCenter Infra Solutions aanbiedt. De techniek koelt met directe buitenlucht. Van de Pas zegt het concept te hebben ontwikkeld met onder andere Agentschap NL, DMB gemeente Amsterdam, Getronics/KPN en Peutz. De koeling gebeurt zonder koelmachines en dus zonder chemische koudemiddelen. In plaats daarvan wordt leidingwater gebruikt: 5 liter volstaat om 1000 kubieke meter lucht te conditioneren.

Reageer op dit artikel