artikel

Siemens herverwerkt koolstofvezels

bouwbreed

Siemens wint koolstofvezels terug uit samengestelde materialen. Deze lichte materialen bestaan uit geweven koolstofvezels en een polymeerhars. De fabrikant zette daarvoor het programma MAI-Carbon op. Het terugwinnen van koolstofvezels is volgens de producent momenteel goedkoper dan de productie van nieuwe vezels. De mechanische eigenschappen blijven nagenoeg onveranderd. Siemens wil ook een procesketen opzetten om vezels […]

Siemens wint koolstofvezels terug uit samengestelde materialen. Deze lichte materialen bestaan uit geweven koolstofvezels en een polymeerhars. De fabrikant zette daarvoor het programma MAI-Carbon op. Het terugwinnen van koolstofvezels is volgens de producent momenteel goedkoper dan de productie van nieuwe vezels. De mechanische eigenschappen blijven nagenoeg onveranderd. Siemens wil ook een procesketen opzetten om vezels uit productieafval te halen.

Reageer op dit artikel